Om oss

Göran Danielsson - Baryton

Göran Danielsson är utbildad musiker med viola da gamba vid Det Fynske Musikkonservatorium i Odense, och Akademie für alte Musik, Bremen. Han har varit knuten till bl. a Ensemble Mare Balticum i Kristianstad, Børups disciple i Århus för att nämna några ensembler. Även gästspel som solist med Drottningholms barockensemble. Utöver det har Göran även presenterat solorepertoar för viola da gamba från 1500-talets mitt till sent 1700-tal. Har även CD – och Radioproduktioner bakom sig.

 

Sophie Bretschneider - Viola

Sophie föddes i tyska Magdeburg. Hon flyttade under tonåren till Sverige för att utbilda sig som orkestermusiker på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon jobbar just nu som stämledare i Jönköpings Sinfonietta och är medlem i Svenska Barytontrion sen 2020. Ni kan även höra henne i sommaroperan på Läckö slott.

 

Håkan Molander - cello

Sedan 1988 har Håkan Molander varit medlem i Junekvintetten och solocellist i Jönköpings Sinfonietta. Innan dess turnerade han med Swedenborgkvartetten i många länder, var solocellist i Tibor Vargas Kammarorkester och var medlem i Stockholms Barocktrio. Studier på Musikhögskolan i Stockholm och senare två år på Royal Academy of Music i London samt två år med William Pleeth.